FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: prvi sastanak Radne skupine za privatizaciju LRH, Jadrana i Imperijala

Rijeka: prvi sastanak Radne skupine za privatizaciju LRH, Jadrana i ImperijalaRIJEKA, 4. svibnja 2006. (Hina) - Vladina Radna skupina zaprivatizaciju triju hotelsko turističkih poduzeća - opatijskihLiburnia Riviera Hotela (LRH), crikveničkog Jadrana i rapskogImperijala danas je u Rijeci održala prvi radni sastanak na kojemu jedogovoren postupak rješavanja teškoća u tim poduzećima i njihoveprivatizacije.
RIJEKA, 4. svibnja 2006. (Hina) - Vladina Radna skupina za privatizaciju triju hotelsko turističkih poduzeća - opatijskih Liburnia Riviera Hotela (LRH), crikveničkog Jadrana i rapskog Imperijala danas je u Rijeci održala prvi radni sastanak na kojemu je dogovoren postupak rješavanja teškoća u tim poduzećima i njihove privatizacije.

Riječ je o trima poduzećima čija je ukupna vrijednost temeljnog kapitala oko 2 milijarde kuna, a vrijednost imovine i za 50 posto veća od tog iznosa, kazao je nakon sastanka član Radne skupine primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Radne skupine Damir Polančec rekao je da je na sastanku izvijestio članove skupine o složenom stanju u LRH-u kojeg treba riješiti prije privatizacije.

U tijeku je upravni spor u kojemu dva holdinga (SN i Dom) traže poništenje rješenja kojim je Vlada poništila sporazum o privatizaciji LRH-a, odnosno sporazum kojim su ti holdinzi, na osnovi državnog duga prema njima, postali većinski vlasnici LRH-a.

Uz to LRH-i imaju još niz imovinsko-pravnih sporova s gradom Opatijom i općinama Mošćenička Draga i Lovran, dodao je Polančec napominjući da je danas dogovoreno i da se Vladi predloži osnivanje dvaju radnih timova - grada Opatije i vlasnika LRH-a Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

U roku od 30 dana ti bi timovi trebali predložiti model nagodaba i rješenja za ukupno oko 50 imovinsko pravnih sporova LRH-a.

Crikvenički Jadran ima upravnih sporova koji bi u konačnici mogli utjecati na njegovu vlasničku strukturu, kazao je Polančec te najavio da će ih HFP kao većinski vlasnik pokušati riješiti nagodbama.

S današnjeg sastanka Radna će skupina uputiti prijedlog HFP-u da se u Jadranu imenuje krizni menadžement i naprave izmjene u sastavu Nadzornog odbora.

Krizni menadžment bi, zajedno s HFP-om, trebao do kraja turističke sezone izraditi program sanacije i preustroja, na osnovi nagodaba s vjerovnicima.

Imperijal sa Raba ne pritišću rokovi jer to poduzeće dobro posluje, rekao je Polančec te izvijestio da su zaposlenici Imperijala i rapska lokalna samouprava dostavili HFP-u prijedlog modela privatizacije koji će u roku od 30 dana razmotriti i Radna skupina, a ako ga ona prihvati bit će upućen HFP-u na provedbu.

Polančec je izvijestio i da se danas sastao s predstavnicima Primorsko-goranske županije s kojima je razgovarao o uključivanju središnje vlasti u ključne projekte na tom području - o nastavku riječke obilaznice prema Žutoj Lokvi, odlagalištu otpada, burzi riba, Zračnoj luci Rijeka te o osnivanju županijskih klastera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙