FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIK želi svog predstavnika u radnoj skupini za privatizaciju LRH

OPATIJA, 19. travnja 2006. (Hina) - Sindikat Istre i Kvarnera (SIK)uputio je predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu pismo u kojemu se navodi daprivatizacija Liburnija Rivijera Hotela d.d. (LRH) i drugihkvarnerskih turističkih poduzeća, u kojima SIK djeluje ili je većinskisindikat, ne može biti ostvarena bez aktivnog sudjelovanja togsindikata.
OPATIJA, 19. travnja 2006. (Hina) - Sindikat Istre i Kvarnera (SIK) uputio je predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu pismo u kojemu se navodi da privatizacija Liburnija Rivijera Hotela d.d. (LRH) i drugih kvarnerskih turističkih poduzeća, u kojima SIK djeluje ili je većinski sindikat, ne može biti ostvarena bez aktivnog sudjelovanja tog sindikata.

Predsjednik SIK-a Bruno Bulić rekao je to danas na konferenciji za novinare te pojasnio da je Hrvatska udruga sindikata (HUS), nakon što je Vlada sredinom ožujka osnovala radnu skupinu za privatizaciju LRH, crikveničkog Jadrana i rapskog Imperijala, zatražila da član radne skupine bude i jedan predstavnik SIK-a.

SIK djeluje u sva tri poduzeća, a u LRH-ima je većinski sindikat.

Kao predstavnica sindikata u radnu je skupinu imenovana predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske (SSUTH) Vesna Dejanović, a HUS je zatražio da se u radnu skupinu imenuje i predsjednik SIK-a Bruno Bulić.

Budući da to nije učinjeno, iz SIK-a su prosvjedovali te upozorili da u LRH-ima neće biti proveden niti jedan model privatizacije bez sudjelovanja tog sindikata.

Smatraju da Vesna Dejanović ne može zastupati radnike LRH jer nije upoznata sa stanjem u tom poduzeću te ističu da je u LRH-ima oko 500 članova SIK-a, a samo oko 70 članova SSUTH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙