FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol o privatizaciji Đ.Đ. Montaže

ZAGREB, 6. travnja 2006. (Hina) - Klaster, koji čineKonstruktor-Inženjering, Dalekovod, Ekonerg i Institut građevinarstvaHrvatske (IGH), smatra da bi njihovim preuzimanjem kontrolnog paketadionica Đuro Đaković Montaže koristi imala ne samo taslavonsko-brodska tvrtka već i sam klaster.
ZAGREB, 6. travnja 2006. (Hina) - Klaster, koji čine Konstruktor-Inženjering, Dalekovod, Ekonerg i Institut građevinarstva Hrvatske (IGH), smatra da bi njihovim preuzimanjem kontrolnog paketa dionica Đuro Đaković Montaže koristi imala ne samo ta slavonsko-brodska tvrtka već i sam klaster.

Istaknuli su to predstavnici klastera na današnjem okruglom stolu o privatizaciji tvrtke Đuro Đaković Montaža.

Klaster je, kako je istaknuto, uputio svoje pismo namjere za privatizaciju Đuro Đaković- Montaže, Holdingu Đuro Đaković prije dva mjeseca te očekuju odgovor.

Želja im je, kako su pojasnili, kupiti kontrolni paket dionica Montaže (25 posto plus jednu dionicu) i mišljenja su kako domaće građevinske tvrtke udruživanjem u klastere imaju više šansi za uspjeh na inozemnim tržištima.

Sudionici okruglog stola, na koji se, iako pozvani, nisu odazvali predstavnici Ministarstva gospodarstva ni Holdinga Đuro Đaković, izrazili su nadu da će privatizacija Đakovićeve Montaže proteći bez političkih utjecaja te da će se voditi u interesu razvoja tvrtke i njezinih zaposlenika.

Iz Đuro Đaković Montaže nedavno su objavili kako je rukovodstvo kompanije podržalo nastavak privatizacije tvrtke u uvjerenju da će ona osigurati nova tržišta, razvoj i ulaganje u nove tehnologije i nova radna mjesta.

Poslovodstvo tvrtke tada je kazalo kako su većinskom vlasniku Đuro Đaković Holdingu pristigla pisma namjere od Grupe Christof Holding iz Graza i konzorcija kojeg čine Konstrukor-inženjering, Dalekovod, IGH i Ekonerg.

Uprava Montaže kazala je kako će u postupku privatizacije biti oprezna, ali javna i transparentna te da će nastojati čuvati interese radnika i svih dioničara Holdinga.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙