FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 6. travnja

ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 6. travnja.
ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 6. travnja.

ZAGREB - Sporazum između vlada Hrvatske i Makedonije o suradnji u području turizma potpisat će hrvatski ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i zamjenik makedonskog ministra gospodarstva Saša Andonovski. Sporazumom se predviđa razmjena znanja i praktičnih iskustava u različitim područjima turističke djelatnosti. Temeljem tog sporazuma poticat će se izravni kontakti putničkih agencija te drugih tvrtki i organizacija u turističkoj djelatnosti, s ciljem povećanja turističke razmjene. Sporazuma je predviđeno i osnivanje Mješovite radne skupine za suradnju na području turizma. Po potpisivanju Sporazuma predviđene su izjave za novinare (12,30 sati, dvorana Uvertira, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Klaster koji čine Konstruktor-Inženjering, Dalekovod, Ekonerg i Institut građevinarstva Hrvatske organizira okrugli stol "Privatizacija tvrtke Đuro Đaković Montaža- pogled iz prakse". Taj je klaster uputio svoje pismo namjere za privatizaciju Đuro Đaković- Montaže, a na okruglom će stolu predstavnici tih tvrtki predstaviti svoje stavove o toj privatizaciji. (12,00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Koncern Agrokor i Institut Ruđer Bošković potpisat će krovni Ugovor o poslovnoj suradnji. (11,00 sati, Agrokor, Trg Dražena Petrovića 3)

ZAGREB - Tvrtka Microsoft najavit će na konferenciji za novinare WinDays konferenciju, koja će se održati od 25. do 28. travnja u Opatiji, a koja je ove godine posvećena novim tehnologijama, idejama i informacijama. (11,00 sati, Microsoft, Turinina 3)

ZAGREB - Ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo pretežna djelatnost u Hrvatskoj je u veljači ove godine u odnosu na siječanj nominalno povećan za 3,4 posto, a realno za 2,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Promet od trgovine na malo što ga ostvaruju sve pravne osobe koje se bave tom djelatnošću bez obzira na pretežnu djelatnost u veljači je u odnosu na siječanj nominalno bio manji za 0,1 posto, a realno za 0,8 posto. Na godišnjoj razini, odnosno u veljači ove u odnosu na isti mjesec lani, ukupan je promet u maloprodaji povećan nominalno za 11,4 posto, a realno za 8,1 posto.

ZAGREB - Neto imovina 53 aktivna otvorena investicijska fonda u Hrvatskoj iznosila je na kraju ožujka više od 11,3 milijarde kuna te je u odnosu na kraj veljače bila veća za 1,12 milijardi kuna, dok je od početka godine porasla za gotovo 2,5 milijarde kuna ili 28 posto, pokazuju podaci koje je objavila Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga. Šest fondova kojima upravlja ZB Invest Zagrebačke banke na kraju ožujka je upravljalo imovinom vrijednom više od 3,4 milijarde kuna. Neto imovina pet investicijskih fondova Raiffeisen Investa iznosila je pak kraljem prošlog mjeseca gotovo 2,7 milijardi kuna. Imovinu veću od milijardu kuna imali su i otvoreni investicijski fondovi pod upravljanjem PBZ Investa Privredne banke Zagreb te Erste-investa Erste & Steiermaerkische banke.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙