FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 4. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 4. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

PRAPRATNO NA PELJEŠCU - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je na prigodnoj svečanosti u uvali Prapratno na Pelješcu otvorio novo pristanište za trajekte koji će taj poluotok najkraćom vezom povezivati s Mljetom. Pristanište je izgradila splitska tvrtka Montmontaža Hidroinženjering, a 11,8 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Priključnu cestu, vrijednu 12,6 milijuna kuna, izgradilo je Građevinsko poduzeće Dubrovnik. Obraćajući se okupljenim stanovnicima poluotoka Pelješca i otoka Mljeta, premijer Sanader naglasio je važnost izgradnje toga pristaništa koje će pridonijeti boljoj povezanosti Mljeta s kopnom i njegovom gospodarskom razvitku. Sanader je još jednom istaknuo kako je Vlada odlučna u izgradnji mosta Pelješac-kopno te ponovio da će se to riješiti dogovorom s BiH.

DUBROVNIK - Na prigodnoj svečanosti u Visočanima u dubrovačkom primorju državni tajnik za more Branko Bačić označio je završetak prve faze izgradnje vodovodnog sustava kojom su bili obuhvaćeni vodospremnici u Visočanima i Topolu te mreža duljine oko 4,5 kilometara. U taj projekt Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je 5 milijuna i 133 tisuće kuna, a radove su izvele tvrtke GP Dubrovnik i Akvamont iz Dubrovnika. Državni tajnik za more Branko Bačić najavio je skori početak druge faze radova, koja će obuhvatiti izgradnju mjesnih vodovodnih mreža kao i dovršetak obnove osnovne škole u Slanom.

MOTOVUN - Istarski župan Ivan Jakovčić i načelnik općine Motovun Slobodan Vugrinec potpisali su danas u Motovunu ugovor o namjenskom utrošku 400 tisuća kuna iz županijskog proračuna za sufinanciranje sanacije urušenih motovunskih zidina. Ta sredstva, rečeno je, nisu dovoljna jer troškovnik sanacije prošle godine urušenog dijela šetnice duljine 150 metara i početkom ove godine urušenog dijela vanjskog pojasa zidina na parkiralištu Barbacan iznosi ukupno 2,059 milijuna kuna, a župan Jakovčić najavio je da je to samo početak ulaganja u obnovu Motovuna.

SLAVONSKI BROD - Saborski zastupnik HSP-a Tonči Tadić na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu najavio je da će ta stranka osnovati poseban odbor za nadzor privatizacije "Đure Đakovića". Tadić je kazao da HSP ne želi da se s 'Đakovićem' dogodi ono što se dogodilo u 70 posto slučajeva privatizacije kada investicijski ciklus nije obavljen iako je tako bilo predviđeno ugovorom. O modelima privatizacije i budućnosti "Đakovića" HSP će u Slavonskome Brodu organizirati okrugli stol jer žele tom procesu osigurati potpunu transparentnost.

ZAGREB - Legendarna svjetska rock and roll skupina The Rolling Stones u sklopu turneje "A Bigger Bang" nastupit će 5. srpnja ove godine u Zagrebu na maksimirskom stadionu, objavljeno je na njihovoj službenoj internet stranici. Cijena ulaznica, ni datum početka prodaje nisu još objavljeni. Zagrebački koncert Stonesa bit će jedini u regiji, iako su prvotno trebali nastupiti u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙