FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođen početak suđenja za zločine u Kravicama

SARAJEVO, 3. svibnja 2006. (Hina) - Sud Bosne i Hercegovine objavioje u srijedu da se odgađa početak suđenja jedanaestorici bosanskihSrba optuženih za genocid na području Srebrenice najavljen za 4.svibnja.
SARAJEVO, 3. svibnja 2006. (Hina) - Sud Bosne i Hercegovine objavio je u srijedu da se odgađa početak suđenja jedanaestorici bosanskih Srba optuženih za genocid na području Srebrenice najavljen za 4. svibnja.

Suđenje se odgađa, kako je objašnjeno, zbog zahtjeva branitelja optuženih za izuzeće predsjedatelja sudskog vijeća Salema Mise.

Jedanaestorica bivših pripadnika vojnih i policijskih postrojbi bosanskih Srba terete se među ostalim za likvidaciju više tisuća Bošnjaka u mjestu Kravice koji su tamo dovedeni nakon što su bez uspjeha pokušali pobjeći iz okupirane Srebrenice.

Optuženi su Miloš Stupar, Milenko Trifunović, Petar Mitrović, Branko Džinić, Aleksandar Radovanović, Slobodan Jakovljević, Miladin Stevanović, Velibor Maksimović, Dragiša Živanović, Branislav Medan i Milovan Matić.

Optužnica je potvrđena u prosincu 2005. godine a optuženi su tijekom prvog pojavljivanja na Sudu BiH izjavili da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙