FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnik Kovačić o današnjem Praljkovom obraćanju sudu

DEN HAAG, 27. travnja 2006. (Hina) - General Slobodan Praljak učetvrtak će se obratiti raspravnom vijeću Haškog suda (ICTY), kakobi ukazao da se činjenice o ratu u BiH mogu tumačiti i na drukčijinačin od onog koji je izabrao tužitelj, kazao je njegov braniteljBožo Kovačić.
DEN HAAG, 27. travnja 2006. (Hina) - General Slobodan Praljak u četvrtak će se obratiti raspravnom vijeću Haškog suda (ICTY), kako bi ukazao da se činjenice o ratu u BiH mogu tumačiti i na drukčiji način od onog koji je izabrao tužitelj, kazao je njegov branitelj Božo Kovačić.

''Praljak želi u uvodnoj fazi suđenja ukazati sudu da su moguće i druge interpretacije manje više istih činjenica. Želi potcrtati dvostranost tih interpretacija, čiji rezultat je nejasna slika'', kazao je Kovačić, dodajući kako je to ''igra razbijenih zrcala''.

Ocjenio je kako uvodna riječ tužitelja održana u srijedu na početku suđenja nije predstavljala iznenađenje, već je u njoj samo prepričan predraspravni podnesak i detaljnije objašnjena optužnica.

''U uvodnoj riječi daju se obećanja onoga što će se dokazivati, a hoće li se to i ostvariti ostaje za vidjeti u dokaznom postupku'', rekao je Kovačić.

Optuženi Praljak, jedan je od šestorice bivši političkih i vojnih čelnika Herceg Bosne kojima je jučer počelo suđenje pod optužbama za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima 1993/94.

Branitelji optuženih odustali su od mogućnosti da nakon tužitelja i oni iznesu uvodnu riječ, ostavljajući to za početak svog dokaznog postupka, prema rasporedu suđenja za godinu dana.

Praljku je vijeće odbrilo da na današnjoj sjednici, koja će trejati četiri sata, održi ''mulitmedijsku prezantaciju'' koju je pripremio a odnosi se na njegovo viđenje rata u BiH i inkriminacije iz optužnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙