FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Bum Tomica 3" Silvije Šesto-Stipaničić

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Treća knjiga nizanke za djecu od 44kratke priče "Bum Tomica 3" Silvije Šesto-Stipaničić predstavljena jedanas u Zagrebu.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Treća knjiga nizanke za djecu od 44 kratke priče "Bum Tomica 3" Silvije Šesto-Stipaničić predstavljena je danas u Zagrebu.

Knjigu je ilustrirao Grgur Šesto, autoričin dvanaestogodišnji sin.

"Ove kratke priče ugodno će nasmijati sve mališane, ali i njihove roditelje jer će u nekim situacijama sigurno prepoznati sebe ili svoje bližnje. A bum kao riječ koja obećava, u čitanju ove knjige ne će iznevjeriti. Knjiga doista bude dobro zabavila svoje čitatelje", napisala je Dubravka Težak.

Silvija Šesto-Stipaničić rekla je da je knjiga na neki način autobiografska proza jer prati zgode i nezgode njezine djece. Riječ je o "sasvim naoko i naoko normalnoj, urbanoj gradskoj obitelji kojoj se događaju svakodnevne male zgode, koje u ono vrijeme kad se događaju znaju biti i teške i ljutiti nas, ali kad prođe neko vrijeme, onda su nam zapravo smiješne", rekla je autorica. Dodala je da i u trećoj knjizi prati i dalje svoja tri glavna lika - Bum Tomicu, dječaka koji sad već ima 12 godina, njegova mlađeg brata Piksa i stariju sestru Onči.

"Kad sam pisala prvu knjigu serijala 'Bum Tomica 1', nisam znala da će biti sljedećih nastavaka, ali vrijeme je pokazalo da se priče na neki način same nameću", rekla je Šesto-Stipaničić. Prateći tri glavna lika kako rastu, tako se i nove ideje pretvaraju u priče, pa zato ne sumnjam ni u četvrti nastavak, jer su već neke priče napisane", rekla je. Veselim se, dodala je, što je knjiga predložena za lektiru za četvrti razred osnovne škole.

Knjigu je izdala izdavačka kuća Naklada "Semafora".

Silvija Šesto-Stipaničić rođena je u Zagrebu 1962. Diplomirala je filozofiju i književnost, a pisanjem se bavi od srednje škole. Uz podosta proze i poezije za "odrasle", 15-ak radiodrama, za djecu i mlade objavila je romane "Vanda", "Tko je ubio pašteticu", "Zezomljani" i "Djevac". Za roman "Debela" dobila je Nagradu "Ivane Brlić Mažuranić" za 2001., a stavljen je i na Časnu listu IBBY-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙