FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat odgoja i obrazovanja traži hitne kolektivne pregovore za predškolske ustanove

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Sindikat odgoja i obrazovanjaHrvatske na današnjoj je konferenciji za novinare zatražio hitanpočetak kolektivnih pregovora za zaposlene u predškolskim ustanovama uZagrebu, te osmišljavanje programa i zapošljavanje novih odgojitelja,zbog produljenja radnog vremena vrtića do 20 sati.
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske na današnjoj je konferenciji za novinare zatražio hitan početak kolektivnih pregovora za zaposlene u predškolskim ustanovama u Zagrebu, te osmišljavanje programa i zapošljavanje novih odgojitelja, zbog produljenja radnog vremena vrtića do 20 sati.

Odluka Gradskog poglavarstva o produljenju radnog vremena vrtića donesena je na brzinu, ali kada je riječ o povećanju plaća zaposlenima u vrtićima, onda se do pročelnika gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavla Kalinića ne može doći mjesecima, rekla je predsjednica sindikata Anita Car.

Upozoravajući kako su predškolske ustanove u potpunosti marginalizirane, Car je podsjetila da je sindikat još u studenom prošle godine zatražio pregovore o novom Kolektivnom ugovoru (KU), no niti na jedan poziv sindikata nije se oglasio nitko od odgovornih u Gradu.

Sindikati zamjeraju Gradskom poglavarstvu što je preko noći donijelo odluku o produženju radnog vremena, a pritom se nije konzultiralo sa socijalnim partnerima.

Nemamo ništa protiv produljenja radnog vremena, no držimo da je prethodno trebalo napraviti temeljitu analizu i pripremu programa za rad s djecom do 20 sati, kako predškolske ustanove ne bi postale "čuvališta", rekla je glavna zagrebačka povjerenica Sindikata odgoja i obrazovanja Višnja Šarić.

U tom smislu, za rad u poslijepodnevnoj smjeni trebalo bi zaposliti nove odgajatelje, kako bi djeca koja borave u vrtiću do 20 sati imala stalne odgajatelje, a ne svakodnevno novu "dežurnu tetu".

Sindikalci također ističu da se nije vodilo računa o roditeljima koji rade do 20 sati u, primjerice, trgovinama, bankama ili poštama, pa ne stignu po djecu do tog vremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙