FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac za isplatu pomoći Palestincima preko Svjetske banke

PARIZ, 28. travnja 2006. (Hina/dpaA) - Francuski predsjednik JacquesChirac u petak je zatražio da se Palestinskoj vlasti nastavi pružatipomoć koju su prekinule uplaćivati Sjedinjene Države i Europska unijanakon pobjede radikalnog pokreta Hamasa i predložio je da se to činipreko Svjetske banke.
PARIZ, 28. travnja 2006. (Hina/dpaA) - Francuski predsjednik Jacques Chirac u petak je zatražio da se Palestinskoj vlasti nastavi pružati pomoć koju su prekinule uplaćivati Sjedinjene Države i Europska unija nakon pobjede radikalnog pokreta Hamasa i predložio je da se to čini preko Svjetske banke.

Nakon razgovora s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Parizu Chirac je preko svog glasnogovornika Jeromea Bonnafonta najavio da će predstaviti takav plan međunarodnim partnerima Francuske u očekivanju sastanka Bliskoistočnog kvarteta, najavljenog za 9. svibnja.

Po Chiracovu prijedlogu Svjetska banka bi upravljala fondom iz kojeg bi se prvenstveno plaćalo 160.000 službenika Palestinske vlasti kojima plaća nije isplaćena od ožujka.

"Humanitarna pomoć Palestincima može se održati i povećati kroz agencije Ujedinjenih naroda", rekao je Bonnafont prenoseći Chiracov prijedlog.

Ranije u petak, nakon što je Abasu izrazio dobrodošlicu u Elizejsku palaču, Chirac je novinarima rekao "Francuska vjeruje da se pomoć Palestincima treba održati iz humanitarnih i političkih razloga i zagovarat će njezino održavanje pred međunarodnom zajednicom, posebice pred Europskom unijom".

Abas je Pariz posjetio u okviru turneje po europskim zemljama u kojoj želi Zapad upozoriti na katastrofu kakvu bi na palestinskim teritorijima prouzročila obustava davanja pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙