FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas predlaže međunarodnu konferenciju o Bliskom istoku

OSLO, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik MahmudAbas u srijedu je pozvao na organiziranje međunarodne konferencijakoja bi pomogla rješavanju sukoba s Izraelom i rekao da palestinskavlada koju vodi Hamas neće sprečavati razgovore.
OSLO, 26. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u srijedu je pozvao na organiziranje međunarodne konferencija koja bi pomogla rješavanju sukoba s Izraelom i rekao da palestinska vlada koju vodi Hamas neće sprečavati razgovore.

"Vjerujem da u rješavanju sukoba obje strane ne treba ostavljati same s ovim neuravnoteženim odnosom okupatora i okupiranog", rekao je Abas u govoru u Nobelovom institutu tijekom jednodnevnog posjeta norveškoj prijestolnici.

"Treba odmah sazvati međunarodnu konferenciju u kojoj bi se održali izravni pregovori na temelju međunarodnih UN-ovih rezolucija i potpisanih sporazuma", rekao je Abas.

Abas je rekao da bi četvorka u kojoj su Ujedinjeni narodi, Europska unija, Sjedinjene Države i Rusija trebala odigrati ulogu posrednika i arbitra u takvim razgovorima.

"Spreman sma odmah nastaviti pregovore s izraelskom vladom", rekao je Abas i dodao da Hamasova vlada nije prepreka pregovorima s Izraelom.

Abasov posjet Norveškoj dio je turneje u kojoj želi uvjeriti zapadne vlade da nastave s davanjem pomoći palestinskim vlastima koju su Sjedinjene Države i Europska unija prekinule nakon što je početkom godine na vlast došao Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙