FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas preuzeo nadzor nad palestinskim granicama

GAZA, 5. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik MahmudAbas, koji nastoji otkloniti zabrinutost međunarodne zajedniceizazvanu novom palestinskom vladom pod vodstvom militantne islamskeskupine Hamas, u srijedu je preuzeo sigurnosni nadzor nad graničnimprijelazima u pojasu Gaze.
GAZA, 5. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas, koji nastoji otkloniti zabrinutost međunarodne zajednice izazvanu novom palestinskom vladom pod vodstvom militantne islamske skupine Hamas, u srijedu je preuzeo sigurnosni nadzor nad graničnim prijelazima u pojasu Gaze.

"Upravljanje graničnim prijelazima i granicama bit će stavljeno pod izravnu jurisdikciju predsjednika. To je neovisna uprava u smislu financiranja i sigurnosti", kaže se u izjavi Abasovog ureda.

Hamas, koji je pobijedio Fatah na siječanjskim izborima na platformi borbe protiv korupcije i Izraela, taj je potez ocijenio kršenjem dogovora o podjeli vlasti.

Dužnosnici bliski Abasu rekli su da je predsjednik bio pod pritiskom iz Europske unije koja je zaprijetila povlačenjem svojih promatrača s prijelaza Rafah između Gaze i Egipta zbog političkog uspona Hamasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙