FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas za mir s Izraelom uz uvjete

BERLIN, 21. travnja 2006. (Hina/AFP) - Hamas je spreman živjeti u mirus Izraelom ukoliko se, prije svega, ta država povuče iz istočnogJeruzalema i područja okupiranih od 1967. godine, izjavio je u petakza njemačku televiziju šef političkog ureda Hamasa Khaled Mechaal.
BERLIN, 21. travnja 2006. (Hina/AFP) - Hamas je spreman živjeti u miru s Izraelom ukoliko se, prije svega, ta država povuče iz istočnog Jeruzalema i područja okupiranih od 1967. godine, izjavio je u petak za njemačku televiziju šef političkog ureda Hamasa Khaled Mechaal.

"Izrael se mora povući s područja koje je okupirao još 1967. Također se mora povući iz istočnog Jeruzalema, omogućiti povratak palestinskih izbjeglica, isprazniti židovska naselja, srušiti zid i osloboditi sve zatočene", kazao je Mechaal za ZDF.

"Samo ako Izrael to učini, Hamas, Palestinci, Arapi i cijeli muslimanski svijet bit će spremni na istinski mir", dodao je Mechaal.

Ocjenjujući samoubilački napad u ponedjeljak u Tel Avivu "činom samoobrane", dužnosnik Hamasa je poručio da bi "međunarodnoj zajednici bilo bolje da zaustavi izraelsku agesiju nego da kažnjava palestinski narod zbog odabira svoje vlade na slobodnim izborima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙