FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas izraelske poteze ocjenjuje kao objavu rata

RAMALLAH, 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Hamas je rekao daprekidanje veza od strane Izraela s novom palestinskom vladom smatra"objavom rata" a palestinski predsjednik Mahmud Abas je židovskudržavu optužio da krši međunarodne zakone.
RAMALLAH, 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Hamas je rekao da prekidanje veza od strane Izraela s novom palestinskom vladom smatra "objavom rata" a palestinski predsjednik Mahmud Abas je židovsku državu optužio da krši međunarodne zakone.

U izjavama koje su neposredno jednu iza druge objavili izborni takmaci Hamas i Abas, Izrael se optužuje zato što je palestinske vlasti proglasio "neprijateljskim entitetom" i prekinuo sigurnosnu koordinaciju.

Glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri u izjavi je rekao da izraelska odluka o prekidanju kontakata s palestinskim vlastima znači "objavu rata" i predstavlja "neuspjeli pokušaj izazivanja podjela među Palestincima".

Palestinski predsjednik Mahmud Abas je u Ramallahu izjavio da izraelsko stajalište "u potpunosti krši sporazum koji smo s njima potpisali i krši međunarodni zakon".

"Zahtjevamo od Izraela da zaustavi takve mjere", rekao je Abas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙