FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljene dvije knjige za djecu Janje Mikulić

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Knjige pripovijedaka "Magdalenapopravlja svijet" i "Ana Trepavičarka" Janje Mikulić, koje sunadahnute autoričinim djetinjstvom provedenim u Uskoplju, u BiH,predstavljene su danas u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Knjige pripovijedaka "Magdalena popravlja svijet" i "Ana Trepavičarka" Janje Mikulić, koje su nadahnute autoričinim djetinjstvom provedenim u Uskoplju, u BiH, predstavljene su danas u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Knjiga "Ana Trepavičarka", u kojoj je 19 priča o idiličnom razdoblju odrastanja, namijenjena je mladeži i odraslima, a "Magdalena popravlja svijet", sa 16 priča iz svakodnevnog života, napisana je za mlađu djecu.

Autorica Janja Mikulić senzibilitetom duhovnog majčinstva obraća se djeci pričama s njima bliskom tematikom, potičući ih na traganje za blagom, zakopanim u njihovoj nutrini, istaknula je u recenziji psihologinja Danica Jeršić koja je i predstavila knjigu.

Po njezinim riječima, te priče razumljivim jezikom svjedoče o spoznaji da ljubav svoj smisao nalazi u nesebičnom darivanju, a odrasle potiču na građenje mira, humanosti, tolerancije, zajedništva i brige za drugoga.

Janja Mikulić rođena je 1952. u Podgrađu, osnovnu školu završila je u Uskoplju, a srednju medicinsku školu u Zagrebu, u kojemu živi i danas i radi u struci.

Pisanjem se bavi od mladosti, a dosad je objavila zbirku pjesama "Pozdravi sve" (1988.).

Ilustracije u njezinim novim knjigama potpisuje student Likovne akademije Josip Tirić. Izdavač je uskopaljska kulturna udruga Hrvatska uzdanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙