FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski nacionalni štand na Međunarodnom sajmu knjiga za djecu u Bologni

ZAGREB, 31. ožujka 2006. (Hina) - Na Međunarodnom sajmu knjiga zadjecu, koji se održao od 27. do 30. ožujka u Bologni, prvi je put biopostavljen i hrvatski nacionalni štand.
ZAGREB, 31. ožujka 2006. (Hina) - Na Međunarodnom sajmu knjiga za djecu, koji se održao od 27. do 30. ožujka u Bologni, prvi je put bio postavljen i hrvatski nacionalni štand.

Kako je priopćeno danas iz Autorske kuće, jednog od izlagača na Sajmu, uz najnovije knjige za djecu domaćih autora iz produkcije Kašmir prometa, Naklade Hum, Autorske kuće, Golden marketinga, Sretne knjige, Školske knjige, Algoritma te društva "Naša djeca", u okviru hrvatskog štanda predstavljeni su i animirani filmovi Naklade Bulaja te Zagreb filma.

U predstavljanju kvalitetne produkcije vezane uz dječju knjigu, hrvatskim nakladnicima pridružili su se i ULUPUH s izložbom ilustratora "- 35", te Hrvatski centar za dječju knjigu s opširnim prikazom o ovogodišnjem kandidatu za Andersenovu nagradu Joži Horvatu.

Uz izložene knjige nagrađenih autora i ilustratora, dobitnika međunarodnih i hrvatskih nagrada "Grigor Vitez", "Mato Lovrak", "Ivana Brlić Mažuranić" te "Ovca u kutiji", najveće zanimanje i gužvu na hrvatskom štandu izazvalo je predstavljanje hrvatskih pisaca i ilustratora u organizaciji Autorske kuće i Hrvatskog društva pisaca na kojem su nastupili Vjekoslav Vojo Radoičić, Manuela Vladić Maštruko, Marsela Hajdinjak Kreč, Ivana Guljašević, Zvonko Todorovski, Darko Macan i Zoran Pongrašić.

(Hina) pp/xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙