FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski nakladnici prvi put na Sajmu dječje knjige u Bologni

ZAGREB, 31. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski nakladnici, pisci iilustratori okupljeni u Udruzi nakladnika hrvatske dječje knjige prviput su se na nacionalnoj razini predstavili na Sajmu dječje knjigeodržanom u Bologni od 27. do 30. ožujka.
ZAGREB, 31. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski nakladnici, pisci i ilustratori okupljeni u Udruzi nakladnika hrvatske dječje knjige prvi put su se na nacionalnoj razini predstavili na Sajmu dječje knjige održanom u Bologni od 27. do 30. ožujka.

Deset hrvatskih nakladnika predstavilo je na neobičnom i originalnom štandu raznolik program i kvalitetnu produkciju hrvatske dječje knjige i multimedije i privuklo veliku pozornost sudionika i posjetitelja sajma, ističe se u današnjem priopćenju Udruge nakladnika hrvatske dječje knjige.

Bolonjski sajam vodeći je svjetski sajam i održava se već 43 godine, a svakoga proljeća okupi gotovo sve one u svijetu kojima je u središtu pozornosti dječja knjiga - od nakladnika, pisaca, prevoditelja, profesora književnosti do ilustratore i udruga koje promiču dječju knjige, ističu u priopćenju koordinatori projekta hrvatskoga predstavljanja Kašmir Huseinović i Helena Bulaja.

Na sajmu su se predstavili nakladnici Algoritam, Autorska kuća, Bulaja naklada, Golden marketing - Tehnička knjiga, Hum naklada, Kašmir promet, Naša djeca, Sretna knjiga, Školska knjiga i Zagreb film.

Program predstavljanja bio je bogat i raznolik, pa je tako, među ostalim, održana izložba dobitnika međunarodnih i hrvatskih nagrada za ilustraciju Andreje Petrlik Huseinović i Svjetlana Junakovića, izložba knjiga nagrađenih hrvatskim književnim nagradama te predstavljanje autora nagrađenih u 2005.

Predstavljen je i ovogodišnji hrvatski kandidat za Andersenovu nagradu književnik Joža Horvat, multimedijalni projekt "Priče iz davnine" te animirani film "Profesor Baltazar", a održana je i izložba mladih hrvatskih ilustratora "Minus 35".

Program i nastup sufinancirali su nakladnici, Ministarstvo kulture i Gradsko poglavarstvo.

Udruga nakladnika hrvatske dječje knjige osnovana je unutar Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙