FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donald Hays: predložene ustavne promjene u BiH nisu dovoljne za duge staze

MOSTAR, 26. travnja 2006. (Hina) - Bivši zamjenik Visokog predstavnikameđunarodne zajednice u BiH, američki diplomat Donald Hays koji jeosobno potaknuo ustavne promjene u BiH, izjavio je u utorak zabosanskohercegovačku redakciju Glasa Amerike kako predložene ustavnepromjene nisu kozmetičke, ali je istodobno upozorio da one nisudovoljne za dugoročno razdoblje.
MOSTAR, 26. travnja 2006. (Hina) - Bivši zamjenik Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, američki diplomat Donald Hays koji je osobno potaknuo ustavne promjene u BiH, izjavio je u utorak za bosanskohercegovačku redakciju Glasa Amerike kako predložene ustavne promjene nisu kozmetičke, ali je istodobno upozorio da one nisu dovoljne za dugoročno razdoblje.

Haysovu izjavu izravno je u utorak navečer emitirala lokalna mostarska televizija TV Oscar, u vrijeme maratonskog zasjednja Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojemu zastupnici još uvijek polemiziraju o tome treba li ili ne usvojiti predložene amandmane na Ustav BiH.

Po Haysovu tumačenju, predložene ustavne promjene početak su procesa stvaranja BiH kao funkcionalne države.

"Ustavne promjene neće same po sebi stvoriti zemlju koja je čvrsta i koja ima jedinstvenu viziju budućnosti. To mogu učiniti samo građani BiH zajedno", izjavio je Hays.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙