FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: Pripremamo HSLS za parlamentarne izbore

SPLIT, 25. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić nadanašnjoj konferenciji za novinare u Splitu rekla je da je došlapripremiti splitski HSLS za iduće parlamentarne izbore.
SPLIT, 25. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu rekla je da je došla pripremiti splitski HSLS za iduće parlamentarne izbore.

"Ovaj ogranak HSLS-a u Splitu na sljedećim parlamentarnim izborima mora imati saborskog zastupnika, jer je to izuzetno važan centar HSLS-a. Politička scena je podijeljene na lijeve i desne i mi kao centar jačamo. Očekujemo da ćemo na sljedećim parlamentarnim izborima dobiti saborske zastupnike i iz drugih naših ogranaka i iz svih dijelova države", rekla je Adlešić.

Istaknula je da se HSLS zalaže za novu regionalnu podjelu Hrvatske jer ta stranka smatra da je sadašnja županijska podjela preglomazna.

Grad Split mora biti uporište ne samo priobalnog, nego i otočnog dijela Jadrana, a to je i dio priprema za EU koje se moraju dobro provesti. Saborske zastupnike nakon idućih parlamentarnih izbora čeka velik posao, posebno u ovom dijelu Hrvatske, ocijenila je.

Na novinarski upit kako komentira poskupljenje goriva, Adlešić je kazala da je današnje stanje s gorivom posljedica odluka prijašnje Vlade, a od aktualne Vlade u HSLS-u očekuju brzu intervenciju u vezi s poskupljenjem.

Adlešić je podsjetila kako je u vrijeme prodaje Ine tražila od SDP-a, s kojim je tada HSLS bio u koaliciji, da podastre ugovor o kupoprodaji te je HSLS inzistirao da Hrvatska ima kontrolni paket nad Inom u tom ugovoru. Međutim, kazala je Adlešić, do njega nismo uspjeli doći, stalno su nam objašnjavali da ugovor nije preveden s mađarskog, da se strpimo, međutim nikada ga nismo vidjeli.

Nakon konferencije za novinare u Splitu je održana skupština ujedinjenjih splitskog HSLS-a i LS-a, a na konferenciji za novinare predsjednica stranke Đurđa Adlešić rekla je da je HSLS otvoren i za druge stranke koje mu žele pristupiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙