FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Havelka: gradski HSLS će krupna politička pitanja rješavati sa stručnjacima

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Novi predsjednik Gradskog odboraHSLS-a Mladen Havelka najavio je danas da će se u predstojećemrazdoblju posvetiti više problemima lokalne razine, dok će ključnapolitička pitanja rješavati u suradnji sa stručnjacima.
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Novi predsjednik Gradskog odbora HSLS-a Mladen Havelka najavio je danas da će se u predstojećem razdoblju posvetiti više problemima lokalne razine, dok će ključna politička pitanja rješavati u suradnji sa stručnjacima.

Nećemo ključna politička rješenja raspravljati na mjesnim odborima, ali smo zainteresirani da skupine naših stručnjaka iznađu rješenja za krupne probleme, rekao je na konferenciji za novinare Mladen Havelka, predstavljajući svoje planove za djelovanje stranke na gradskoj razini.

Dodao je da će za takva pitanja angažirati stručnjake kako bi im oni dali alternativna rješenja koja će ponuditi građanima. Pritom je dodao da će pokušati privući stručnjake tako da mladi ljudi koji pokažu ideje i učinkovitost dobiju priliku da budu prepoznati bez ikakvog dugotrajnog staža provedenog u stranici.

Havelka je kritizirao postojeći izborni sustav, navodeći kako današnji izbor dovodi do neodgovornosti političara budući da oni odgovaraju stranačkom lideru a ne bazi koja ga je izabrala.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić naglasila je da je cilj stranke približiti se građanima i uključiti u stranku znanstvenike i stručnjake a ne samo političare. Osvrnula se i na nedavne lokalne izbore, ustvrdivši da rezultati jasno pokazuju da je hrvatska javnost podijeljena na desno i lijevo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙