FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 9. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - U povodu Cvjetnice ili Nedjelje muke Gospodnje, svečano euharistijsko slavlje u Zagrebačkoj katedrali predvodio je danas nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Kako se na Cvjetnicu prije mise slavi uspomena na svečani Isusov ulazak u Jeruzalem blagoslovom maslinovih grančica, tako je i danas svečanost u katedrali počela procesijom i blagoslovom palminih i maslinovih grančica. Nadbiskup Bozanić pozvao je vjernike da se današnjom molitvom i slušanjem Kristove muke pripreme za proslavu Vazma. Današnji dan, rekao je, spomen je muke i otajstva Kristova i dok se spominjemo Kristova ulaska u Jeruzalem, slijedimo ga na Njegovu Križnom putu da imamo udjela u Njegovu uskrsnuću, poručio je zagrebački nadbiskup.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor danas je, na Cvjetnu nedjelju, na Trgu bana Jelačića zajedno sa članovima Gradskog odbora i mladeži HDZ-a građanima dijelila maslinove grančice. "Tradicionalno već godinama na Cvjetnu nedjelju mi dijelimo maslinove grančice. To je naš dar građanima Zagreba", rekla je Kosor.

BJELOVAR - Potpredsjednica Sabora i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić radila je na Cvjetnicu od 8 do 13 sati, koliko je nedjeljno radno vrijeme bjelovarske Bille, kao prodavačica u tom trgovačkom lancu. Riječ je o akciji Sindikata trgovine Hrvatske "Zastupnici u trgovine" kojom se želi da zastupnici koji se protive zabrani rada nedjeljom odrade s radnicima puno radno vrijeme i osjete što znači takav rad. Đurđa Adlešić došla je na radno mjesto 20-ak minuta prije početka rada u 8 sati kako bi se upoznala s nekoliko raznih mjesta i na njima radila do 13 sati, kada se Billa zatvara. Istaknula je kako rad nedjeljom treba platiti, a ne zabraniti ga jer bi to moglo uzrokovati višak radnih mjesta, a ljudi će ponovno ići u kupnju u susjedne zemlje. Dodala je kako možemo učiti od susjeda, pri čemu je spomenula primjer Slovenije, koja je također svojedobno zabranila rad nedjeljom, a sada popustima ponovno privlači kupce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙