FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: zastupnici koji se protive zabrani rada nedjeljom radit će na Cvjetnicu

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske pozvao jenekoliko saborskih zastupnika, koji se protive zabrani rada nedjeljom,da sami odrade jednu nedjelju s prodavačima, a rad će im platitisindikat u istom iznosu koliko poslodavac plaća radnike, priopćio jedanas sindikat.
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Sindikat trgovine Hrvatske pozvao je nekoliko saborskih zastupnika, koji se protive zabrani rada nedjeljom, da sami odrade jednu nedjelju s prodavačima, a rad će im platiti sindikat u istom iznosu koliko poslodavac plaća radnike, priopćio je danas sindikat.

U akciji koja se provodi pod geslom "Zastupnici u prodavaonice" pozvani su zastupnici da Cvjetnu nedjelju, 9. travnja, kad se očekuje pojačani shopping zbog nadolazećih uskrsnih blagdana, provedu s radnicima u prodavaonicama i sami se uvjere kako je raditi nedjeljom.

Potpredsjednica Sabora i zastupnica HNS-a Vesna Pusić pozvana je da radi u Baumarketu Gramat u Zagrebu, ali je odbila poziv jer "smatra da se radi o nekoj vrsta kazne" za one koji imaju drugačije mišljenje od sindikata. Najavila je da bi sudjelovala u akciji ako bi u njoj bila "miješana grupa zastupnika", i protivnika i zagovornika rada nedjeljom.

Ni varaždinski gradonačelnik i zastupnik HSLS-a Ivan Čehok nije prihvatio poziv da radi u TP-Varaždin na Željezničkom kolodvoru, dok se gradonačelnica Bjelovara i zastupnica HSLS-a Đurđa Adlešić odazvala pozivu da na Cvjetnu nedjelju radi u Billi u Bjelovaru.

Zlatko Kramarić, saborski zastupnik HSLS-a i bivši gradonačelnik Osijeka, odradit će nedjelju s radnicima Kauflanda u Osijeku, i to na poslovima Info-pulta.

Gradonačelnik Koprivnice i zastupnik SDP-a Zvonimir Mršić radit će na Cvjetnicu s radnicima Konzuma u Koprivnici na prodaji voća i povrća.

"Očekujemo da će to iskustvo pomoći zastupnicima da shvate i drugima objasne zbog čega se Sindikat trgovine Hrvatske već jedanaest godina zalaže da se rad u trgovini nedjeljom svede na prijeku potrebu, a oni koji rade da budu za to plaćeni i dobiju dan tjednog odmora", kaže se u priopćenju.

O radu zastupnika obaviještena je inspekcija rada kako se ta akcija ne bi tretirala kao "rad na crno".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙