FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić: HSLS neće rušiti osječku gradsku vlast

OSIJEK, 7. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica Hrvatskesocijalno-liberalne stranke (HSLS) Đurđa Adlešić izjavila je danas uOsijeku da HSLS "neće rušiti osječku gradsku vlast", niti će trgovatis vijećničkim mandatima u Gradskom vijeću.
OSIJEK, 7. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Đurđa Adlešić izjavila je danas u Osijeku da HSLS "neće rušiti osječku gradsku vlast", niti će trgovati s vijećničkim mandatima u Gradskom vijeću.

Podsjetivši da stranka ima četiri vijećnika u Gradskom vijeću, Adlešić je na konferenciji za novinare ustvrdila kako je postojala mogućnost da se taj broj poveća, ali da je HSLS stranka "koja s time neće trgovati i nije joj cilj rušiti gradsku vlast, nego pomagati da gradska vlast funkcionira kako treba".

Na upit novinara vraća li se nezavisni gradski vijećnik Ivan Bešlić u HSLS, što se spominjalo u nekim medijima, Adlešić je kazala kako to ne može potvrditi.

"Nama se mogu vratiti samo oni koji zauzvrat ne traže nikakvu funkciju ili rušenje vlasti, jer im mi to nećemo nuditi. Onaj tko se želi vratiti da bi to naplatio, bit će razočaran", rekla je Adlešić.

Na pitanje novinara je li vijećnik Bešlić tražio neku funkciju kako bi se vratio u HSLS, kazala je "kako ne može davati takve izjave, jer govori načelno, i to može vrijediti za bilo koga, tko se vraća u stranku s namjerom trgovanja".

Zamoljena da komentira hoće li HSLS sudjelovati u planu svoga koalicijskog partnera na nacionalnoj razini - HDZ-a da smijeni predsjednika osječkog Gradskog vijeća Branimira Glavaša predsjednica HSLS-a ustvrdila je da ju "s tim planom nitko nije upoznao". A na pitanje hoće li HSLS u tome sudjelovati, ako je netko upozna s takvim planom, nije željela odgovoriti.

Na upit novinara podržava li izjavu Vladimira Šeksa, objavljenu danas u nekim medijima, da bi novi predsjednik Gradskog vijeća, mogao biti potpredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić, Adlešić je odgovorila kako "o tome s njom nitko nije razgovarao, ni Kramarić, a ni Šeks".

Dodala je kako se razgovaralo "o povratku nekih ljudi u stranku", ističući kako "odgovorno tvrdi da s njom nitko nije razgovarao o rušenju osječke gradske vlasti, niti bi na to pristala".

"Izazivanje kriza nije naš način funkcioniranja, a HSLS pod mojim vodstvom neće sudjelovati u nikakvim nemoralnim poslovima", istaknula je Adlešić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙