FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan uhitio Hamasove aktiviste iz Sirije

AMMAN, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Jordan je u utorak priopćioda je prošli tjedan uhitio skupinu pripadnika Hamasa koji djelujuprema naredbama sirijskoga vodstva, a koje, vjeruje se, stoji izanapada koji se izvode u Jordanu.
AMMAN, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Jordan je u utorak priopćio da je prošli tjedan uhitio skupinu pripadnika Hamasa koji djeluju prema naredbama sirijskoga vodstva, a koje, vjeruje se, stoji iza napada koji se izvode u Jordanu.

"Ispitivanje pritvorenih osumnjičenika dokazalo je da su primili upute za provođenje operacija od čelnika Hamasa, točnije od jednog od vojnih dužnosnika Hamasa koji je trenutačno u Siriji", rekao je vladin glasnogovornik Nasser Joudeh.

Joudeh nije rekao koliko je Hamasovaca uhićeno, ali rekao je da je jedan od njih snage sigurnosti odveo do skrovišta na sjeveru Jordana, kraj sirijske granice, gdje je pronađena velika količina oružja i bacača raketa.

Jordan tvrdi da su raketni bacači i eksploziv zaplijenjeni u Hamasovu skladištu u Jordanu prokrijumčareni iz Sirije, gdje je sjedište Hamasova čelništva u progonstvu.

Hamas opovrgava te optužbe i tvrdi da nikad nije napadao ni Jordan ni koju drugu državu osim Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙