FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 19. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 19. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MOSKVA - Predstavnici pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačke sastali su se u utorak navečer u Moskvi na novom krugu razgovora kako zajednički riješiti problem s iranskim nuklearnim programom, ali nisu postigli dogovor, a razgovori će se, kako je javila američka tv-postaja CNN, nastaviti danas u proširenom krugu. Glasnogovornik američkog ministarstva vanjskih poslova Sean McCormack rekao je sinoć za CNN da će u proširenom krugu uz SAD, Rusiju, Kinu, Veliku Britaniju, Francusku i Njemačku u razgovorima u Moskvi sudjelovati još i Kanada i Italija. Cilj je iznaći diplomatske mogućnosti za povećanje pritiska na vladu u Teheranu. Američki državni podtajnik Nicolas Burns izjavio je u utorak kasno navečer da nije postignut dogovor među članicama o sankcijama Iranu.

GAZA - Hamas je u srijedu odbacio optužbe koje je iznio Jordan da ta islamska skupina skladišti svoje oružje na njegovom teritoriju te je izrazio žaljenje zbog odluke Amana da otkaže posjet palestinskog ministra vanjskih poslova. "Te su optužbe lažne i potpuno kontradiktorne s dobro poznatim stajalištem Hamasa da se ne miješa u unutarnje poslove druge zemlje", kazao je glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri. Glasnogovornik jordanske vlade je u utorak kazao da su sigurnosne snage zaplijenile bacače raketa i drugo oružje iz Hamasovog skladišta oružja te da je zato otkazan posjet Jordanu palestinskog ministra vanjskih poslova Mahmuda al Zahara. Hamas je također optužen da koristi Jordan za anti-izraelske aktivnosti.

KATMANDU - Nepalska policija je uhitila 250 gimnazijskih i visokoškolskih profesora koji su, kršeći nametnuti policijski sat u srijedu, prosvjedovali protiv vladavine kralja Gyanendre. Kraljevska je vlada objavila da će svi kršitelji policijskog sata u zapadnom gradu Pokhri biti strijeljani javno. Policijski je sat nametnut nakon što su se tisuće prosvjednika sukobile s policijom u Pokhri. Najmanje je desetak osoba ranjeno kada je policija ispalila gumene metke i bacila dimne bombe na okupljenu masu. U srijedu je jedna žena poginula nakon što je pogođena dimnom bombom dok je policija pokušavala rastjerati demonstrante u jugozapadnom gradu Napalgunju. Ona je šesta žrtva u dva tjedna sukoba demonstranata i policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙