FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispitivanje nove tehnologije u razminiranju

ŠKABRNJA, 25. travnja 2006. (Hina) - U skopu 3. međunarodnog stručnogsavjetovanja o razminiranju danas su u Škabrnji i Benkovcupredstavljeni novi modeli tehničkih pomagala za čišćenje miniranapodručja.
ŠKABRNJA, 25. travnja 2006. (Hina) - U skopu 3. međunarodnog stručnog savjetovanja o razminiranju danas su u Škabrnji i Benkovcu predstavljeni novi modeli tehničkih pomagala za čišćenje minirana područja.

Na poligonu u Škabrnji međunarodna skupina stručnjaka, u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje, prikazala je rad detektora metala u zemlji i vježbu uporabe pasa za otkrivanje mina.

Prikazom rada detektora metala pokazan je način uporabe, pouzdanost i učinkovitost detektora u otkrivanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava kao samostalna metoda ili kao metoda nakon uporabe stroja za razminiranje.

Cilj vježbe sa psima bio je prikazati različite metode i škole pretraživanja minama onečišćena tla uz pomoć pasa.

Na poligonu u Benkovcu pokazan je rad sustava dvostrukih senzora za otkrivanje protupješačkih mina. Ti japanski uređaji razlikuju neopasne materijale od mina, a na poligonu su ispitana četiri tipa vozila s tom opremom.

Trodnevno međunarodno savjetovanje "Humanitarno razminiranje, o otkrivanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava", koje se u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje od jučer održava u Šibeniku, okupilo je 150 stručnjaka iz 25 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙