FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. travnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 6. travnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

SISAK - Sedmanaestogodišnji mladić iz Dvora, osumnjičen za pokušaj pljačke Hrvatske lutrije u Sisku, nakon razgovora s istražnim sucem skočio je jučer kroz ogradu na drugom katu Županijskog suda i pao na prvi kat pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede. Osumnjičeni mladić zadobio je potres mozga, ozljede rebara i krvarenja u trbušnoj šupljini te je prevezen u sisačku bolnicu gdje je hospitaliziran. Istražnom sucu Županijskoga suda u Sisku mladić je priveden u nazočnosti policijske službenice za maloljetnike i socijalnog radnika, ali zbog odsutnosti odvjetnika nije ispitan. Nakon što je iz ureda istražnog suca izašao u hodnik odjednom je potrčao prema ogradi u hodniku Suda i skočio preko nje te pao na stol na prvom katu zgrade.

ZAGREB - Direktor Zračne luke Dubrovnik Tonči Peović potvrdio je jučer da je u tu zračnu luku 23. travnja 2005. sletio, a dva dana kasnije iz nje poletio zrakoplov Boeing 737 istog registracijskog broja koji međunarodna organizacija Amnesty International (AI) navodi kao zrakoplov kojim je američka obavještajna služba CIA prevozila osumnjičene za terorizam. "Naša zračna luka u evidenciji ima podatak da je zrakoplov registracijskog broja N4476S sletio u Dubrovnik 23. travnja 2005. iz Kartuma u Sudanu, a 25. travnja 2005. poletio za Sjedinjene Američke Države, no za drugi zrakoplov N313P koji navodi AI nemamo podataka da je bio u zračnoj luci", izjavio je Hini Peović. Dodao je da, osim informacija o slijetanju i polijetanju zrakoplova N4476S, nemaju nikakvih informacija da su se bilo kakvi posebni putnici prevozili, izvozili i dovozili preko zračne luke.

KUŠANEC - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je jučer radove na izgradnji buduće autoceste Zagreb-Sisak na dionici od čvora Velika Gorica Jug - Jakuševac duljine 9,5 kilometara, vrijedne 780 milijuna kuna, koja bi trebala biti dovršena u listopadu iduće godine. Riječ je o vrlo zahtjevnom projektu koji, među ostalim, obuhvaća izgradnju 17 mostova, pet vijadukata, 20 nadvožnjaka i sedam podvožnjaka. Početak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak je ispunjenje snova, nade i želja, a po novoj dionici vozit ćemo se već za jednu i pol godinu, rekao je premijer Sanader, najavivši da zatim slijedi izgradnja dionica od Velike Gorice do Lekenika i Mošćenice, odnosno Siska.

ZAGREB - Hrvatska gorska služba spašavanja javna je služba koja obavlja djelatnost od interesa za Republiku Hrvatsku, definiralo bi se zakonom o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja čiji je prijedlog Vlada danas uputila Saboru na donošenje. To je prvi put da se zakonom regulira gorska služba spašavanja i da se omogućuje njegovo legalno integriranje u jedinstven sustav zaštite i spašavanja, istaknuo je premijer Ivo Sanader, odavši priznanje svim članovima Hrvatske gorske službe spašavanja na samoprijegornom radu. Zakon će službi omogućiti da se financira iz više izvora, iz državnog proračuna, lokalnih proračuna, donacija, izvršenja ugovorenih usluga, darova i nasljeđa.

ZAGREB - Hrvatska Vlada jučer je prihvatila plan humanitarnog razminiranja za ovu godinu u kojoj se na razminiranje planira utrošiti 302 milijuna kuna, te razminirati 28 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora. U prošloj godini za razminiranje je bilo planirano 300 milijuna kuna, a utrošeno nešto manje, 291 milijun kuna, od čega više od 69 milijuna kuna iz donacija. Prosječna cijena razminiranja bila je 8,4 kune po metru kvadratnom (bez PDV-a), a razminirano je i na korištenje vraćeno 28 četvornih kilometara, što je oko 15 posto manje nego li je bilo planirano, a plan je bio 32 kilometra četvorna). Vlada je prihvatila i izvješće o utrošku 24,5 milijuna kuna koliko je proračun u prošloj godini osigurao za potrebe nacionalnih manjina, a najviše novca odobreno je za programe srpske manjine - 6,4 milijuna kuna, i talijanske - 5,1 milijun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙