FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 14. travnja

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak 14. travnja.
ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak 14. travnja.

BEOGRAD - Skupština Srbije i Crne Gore raspravljat će u petak o inicijativi zastupnika Socijalističke partije Srbije (SPS) za smjenu ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića. Inicijativu je potpisalo desetero zastupnika SPS-a i dvoje iz Crne Gore, a tvrdi da je Drašković "albanski lobist" i "peta kolona" u pregovaračkom timu Srbije za status Kosova. Kako je najavljeno, incijativu će podržati i zastupnici Srpske radikalne stranke.

Skupština SCG ima 126 zastupnika, 91 iz Srbije i 35 iz Crne Gore, a za donošenje odluka potrebni su glasovi najmanje 46 zastupnika iz Srbije i 18 iz Crne Gore.

PRIŠTINA - Posebni američki izaslanik za status Kosova, veleposlanik Frank Wisner stiže u petak u dvodnevni posjet Kosovu kako bi procijenio stanje. U petak i subotu Wisner će razgovarati s kosovskim čelnicima i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu te s političkim predstavnicima Srba i drugih zajednica a sastat će se i s pregovaračkom ekipom Kosova. Predviđen je njegov posjet Prizrenu i nekim srpskim naseljima te područjima drugih zajednica na Kosovu. Wisner u Prištinu dolazi nakon posjeta Skoplju, a zatim će otputovati u Beograd.

JERUZALEM - Ariel Sharon službeno će biti proglašen trajno nesposobnim za dužnost premijera, stotinu dana nakon moždanoga udara od kojega je u komi. I imenovanje novoga premijera Ehuda Olmerta stupa na snagu istoga dana.

RIM - Očekuje se da gradske vlasti završe provjeru spornih glasačkih listića s parlamentarnih izbora 9. i 10. travnja.

SVIJET - Veliki petak.

VATIKAN - Na Veliki petak, kada se kršćani spominju Kristova razapinjanja na križ, poglavar Katoličke crkve predvodit će obred u vatikanskoj bazilici u 17.00 sati, a u 21.15 sati tradicionalni Put križa u Koloseumu u središtu Rima.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Renata Tomašević

Navečer: Domagoj Janković

Tel: ** 385 1 4808 645

Fax: ** 385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙