FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontaktna skupina za Kosovo s dužnosnicima u Beogradu

BEOGRAD, 6. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici Kontaktne skupineporučili su u četvrtak dužnosnicima u Beogradu da konačno rješenjestatusa Kosova mora biti prihvatljivo svim stanovnicima Kosova, tepozvali vlasti da ispune međunarodne obveze i "bez odgode" izručeRatka Mladića Haškom sudu.
BEOGRAD, 6. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici Kontaktne skupine poručili su u četvrtak dužnosnicima u Beogradu da konačno rješenje statusa Kosova mora biti prihvatljivo svim stanovnicima Kosova, te pozvali vlasti da ispune međunarodne obveze i "bez odgode" izruče Ratka Mladića Haškom sudu.

Članovi međunarodne Kontaktne skupine sastali su se u četvrtak u Beogradu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore (SCG) Vukom Draškovićem i članovima srbijanskog pregovaračkog tima za Kosovo.

Kako je navedeno u priopćenju, od službenog Beograda zatraženo je da se "konstruktivno uključi u određivanje statusa Kosova i pronalaženje realnog rješenja, a posebno u razgovore o decentralizaciji i drugim mjerama koje će jamčiti prava srpskoj zajednici na Kosovu".

Pozivajući dužnosnike u Beogradu da ispune međunarodne obveze i bez odgode izruče haškog optuženika Ratka Mladića Haškom sudu, kako se navodi u priopćenju, Kontaktna skupina ponovila je svoju "namjeru da pomogne Srbiji u prevladavanju nasljeđa štetne politike iz prošlosti", te u pridruživanju europskim i euroatlantskim institucijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙