FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan priprema dokument koji bi oboljelima od AIDS-a mogao dopustiti uporabu prezervativa

RIM, 23. travnja 2006. (Hina) - Vatikan priprema posebni dokument kojibi zaraženima HIV-om mogao dopustiti uporabu prezervativa, objavio jevatikanski ministar zdravstva, meksički kardinal Javier Lozano Baraganu razgovoru za nedjeljno izdanje talijanskoga lista Repubblica.
RIM, 23. travnja 2006. (Hina) - Vatikan priprema posebni dokument koji bi zaraženima HIV-om mogao dopustiti uporabu prezervativa, objavio je vatikanski ministar zdravstva, meksički kardinal Javier Lozano Baragan u razgovoru za nedjeljno izdanje talijanskoga lista Repubblica.

"Uskoro će Vatikan objaviti dokument o upotrebi prezervativa za teško bolesne osobe, posebno one oboljele od AIDS-a", rekao je Baragan.

Na pitanje kako ocjenjuje prijedlog talijanskoga kardinala Carla Marije Martinija o mogućnosti uporabe prezervativa u braku, ako je jedan od supružnika zaražen AIDS-om, Papin suradnik za zdravstvena pitanja kaže kako je riječ o "osjetljivoj temi".

"Moj dikasterij proučava to pitanje vrlo brižljivo sa znanstvenicima i teolozima koji su posebno zaduženi za izradu dokumenta koji će uskoro biti objavljen. Benedikt XVI. zatražio je od nas studiju o pitanju korištenja prezervativa kod osoba oboljelih od zaraznih bolesti", rekao je Baragan dodajući da ne želi komentirati Martinijeve riječi kako ne bi anticipirao izvješće komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙