FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa na Cvjetnu nedjelju osudio korupciju

VATIKAN, 9. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Okružen palminim imaslinovim grančicama, papa Benedikt XVI. poveo je na CvjetnicuRimokatoličku crkvu prema prvom uskrsnom tjednu u svom pontifikatu,upozorivši vjernike da sebičnost i korupcija uništavaju današnjisvijet.
VATIKAN, 9. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Okružen palminim i maslinovim grančicama, papa Benedikt XVI. poveo je na Cvjetnicu Rimokatoličku crkvu prema prvom uskrsnom tjednu u svom pontifikatu, upozorivši vjernike da sebičnost i korupcija uništavaju današnji svijet.

Benedikt XVI. je predvodio misu na Cvjetnu nedjelju na Trgu svetog Petra kojom se obilježava trijumfalni ulazak Isusa Krista u Jeruzalem kada ga je dočekala masa sljedbenika, tjedan dana prije nego što je uhićen i raspet.

Papa je obraćajući se desecima tisuća vjernika na Trgu svetog Petra održao propovijed posvećenu kontrastu između materijalnih i duhovnih bogatstava te odnosu između osobne slobode i odgovornosti.

Nakon blagoslova maslinovih i palminih grančica - simbola mira - pozvao je vjernike da se prepuste "pročišćavanju srca" kako bi pomogli u "zalječenju" "rastrganog svijeta".

Također je pozvao vjernike da pogledaju u Krista kako bi pomogli u "svladavanju korupcije i sebičnosti koja uništava današnji svijet"

Odjeven u bijelu i crvenu odoru, Papa pozvao mlade, okupljene na trgu svetog Petra, da se ne prepuštaju iskušenjima svjetovnih bogatstava i moralne neodgovornosti.

Također je pokrenuo pripreme za sljedeće Svjetske dane mladih koji će se održati 2008. godine u Sydneyju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙