FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak u Vladi o zapošljavanju radnika Adris Grupe -TDR pogona Zagreb

ZagrebZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Na današnjem sastanku o"Alternativnim mogućnostima zapošljavanja radnika Adris Grupe - TDRpogona Zagreb" zaključeno je da će zagrebačka Područna službaHrvatskog zavoda za zapošljavanje posredovati pri zapošljavanju tihradnika na trenutno slobodna radna mjesta.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Na današnjem sastanku o "Alternativnim mogućnostima zapošljavanja radnika Adris Grupe - TDR pogona Zagreb" zaključeno je da će zagrebačka Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje posredovati pri zapošljavanju tih radnika na trenutno slobodna radna mjesta.

U priopćenju hrvatske Vlade sa današnjeg sastanka u vladinom Uredu za socijalno partnerstvo, koji je nastavak radnog sastanka od 18. travnja, bili su nazočni predstavnici zagrebačkog Poglavarstva, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje -Područna služba Grada Zagreba, Hrvatske udruge poslodavaca, Tehnološkog parka Zagreb d.o.o., Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ureda za socijalno partnerstvo.

Zaključeno je da je Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Zagreb spreman, u cilju njihovog alternativnog zapošljavanja, provesti nekoliko mjera a temeljem općih radnih karakteristika (obrazovanju, zvanju, zanimanju i dobi) radnika Adris grupe - TDR pogona Zagreb.

Uz posredovanje pri zapošljavanju na trenutno slobodna radna mjesta, navodi se da Područna služba Zagreb ima potrebu za radnicima u proizvodnji - na proizvodnoj liniji, čistačicama, vozačima, zaštitarima - čuvarima, računovođama i knjigovođama te svim zanimanjima u građevini. Navodi se i da će Područna služba HZZ-a uspostaviti kontakte sa zainteresiranim poslodavcima na području Grada Zagreba.

Zaključeno je i kako će se koristiti subvencije pri zapošljavanju radnika u vlastitom obrtu ili poduzeću u sklopu Programa poticanja zapošljavanja u 2006. Predviđeno je i osposobljavanje za zanimanja za sezonske poslove u ugostiteljstvu i turizmu, za deficitarna građevinska i ostala deficitarna zanimanja.

Predviđa se i uključivanje radnika na informatičke tečajeve, kao i mjere opismenjavanja - uključivanje radnika koji nemaju završenu osnovnu školu u Vladin projekt "Za Hrvatsku pismenost - put do poželjne budućnosti" a u cilju stjecanja osnovnoškolskog obrazovanja i prvog pomoćnog zanimanja.

Tu je i informiranje o slobodnim radnim mjestima, mogućnost upisa u evidenciju nezaposlenih ili tražitelja zaposlenja te pravima i odgovornostima za vrijeme nezaposlenosti. Predlaže se i uključivanje u radionice u cilju prilagođavanja promjenama u profesionalnoj karijeri, te razvijanje potrebe za stjecanje znanja i vještina, kao i mobiliziranje pozitivnog potencijala za aktivno traženje posla. Područna služba Zagreb za navedene radnike predlaže organiziranje radionica o "Metodama samoprocjene", "Kako tražiti posao" te "Kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem".

U zaključcima sa sastanka stoji kako se predstavnicima Sindikata PPDIV-a - SSSH i Novog sindikata - HUS predlaže da u dogovoru s direktorom Tehnološkog parka Zagreb i radnicima dogovore daljnje aktivnosti u okviru manjih grupa radi informiranja i stručne pomoći o mogućnostima samozapošljavanja i zapošljavanja, navodi se, uz ostalo, u priopćenju Vlade.

Zaključke o prekvalifikaciji i alternativnim mogućnostima zapošljavanja predsjednik Novog sindikata Mario Iveković drži sramotnima i neprihvatljivima. Ponovio je kako bi umjesto tih zaključaka Vlada trebala provesti zaključke Sabora o poništenju nezakonitosti u privatizaciji, te pozvao premijera Ivu Sanadera na razgovor u tvornicu u Jagićevoj ulici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙