FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS traži od Vlade zaštitu cijena goriva i plina

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) udanašnjem su otvorenom pismu premijeru Ivi Sanaderu, iznenađeni iogorčeni vijestima o cijenama nafte i naftnih derivata, zatražili Vladine poteze za stabiliziranje cijena i očuvanje standarda, tezaštitu cijena goriva i plina.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u današnjem su otvorenom pismu premijeru Ivi Sanaderu, iznenađeni i ogorčeni vijestima o cijenama nafte i naftnih derivata, zatražili Vladine poteze za stabiliziranje cijena i očuvanje standarda, te zaštitu cijena goriva i plina.

U ovim trenucima, kada cijene nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu rastu, građani od predsjednika svoje Vlade očekuju aktiviranje najavljivanih zaštitnih mjera i druge poteze koji bi stabilizirali cijene i time umanjili udar na njihov standard, ističe NHS.

NHS podsjeća Sanadera na obećanje da će Vlada učiniti sve kako bi ublažila mogući cjenovni udar zbog povećanja cijena nafte i naftnih derivata.

Vlada je granicu za svoju intervenciju odredila na razini cijene od 8 kuna po litri goriva Super 95 što je svojevrsna akrobacija, jer pri tome cijene svih drugih vrsta goriva neprekidno rastu, a posebno nafte.

Iz današnjih je izjava premijera vidljivo da će Vlada nastaviti s tim selektivnim povećanjem cijena nafte i naftnih derivata te čuvati danu riječ na isti čudan način, kaže sindikat.

Za cijene goriva i njihovu zaštitu nužno je, uz smanjenje Inine dobiti, povući poteze i na smanjenju trošarina i naknada za ceste i autoceste.

I u cijenama plina treba pronaći odgovarajući mehanizam zaštite, jer se građane neprekidno dugi niz godina potiče na prelazak na plin kao jeftiniji energent, naglašava NHS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙