FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Radne skupine za primjenu EU plinskih direktiva

ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - Radna skupina za primjenu EUplinskih direktiva, jedna od triju koje djeluju u okviru UN Gas Centraosnovanog 1994. s ciljem ujednačavanja standarda plinskoggospodarstva, sastala se danas u Zagrebu.
ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - Radna skupina za primjenu EU plinskih direktiva, jedna od triju koje djeluju u okviru UN Gas Centra osnovanog 1994. s ciljem ujednačavanja standarda plinskog gospodarstva, sastala se danas u Zagrebu.

Sastanku su nazočili predstavnici udruženja EUROGAS, plinskih tvrtki iz Austrije (OMV), Njemačke (E.on), Mađarske (MOL), Velike Britanije (NATIONAL GRID), Italije (ENI), Rusije (GAZPROM, GAZEXPORT), Slovenije(GEOPLIN), Srbije i Crne gore (SRBIJAGAS), Poljske (PGNIG), Rumunjske (ANRGN), Nizozemske (ESSENT), predstavnici INA-e, Croplina i Plinacra te predstavnici Ministartva gospodarstva i poduzetništva, Here i Instituta Hrvoje Požar, izvijestili su danas iz Plinacra.

Predsjednik Uprave Plinacra Branko Radošević uvodno je europske plinske stručnjake upoznao s hrvatskim plinoopskrbnim sustavom i njegovim razvojnim perspektivama te poslovima koji će Hrvatsku za četiri do pet godina svrstati među najrazvijenije zemlje po dostupnosti plinoopskrbnog sustava.

Naglasio je da je Plinacro jedini plinski subjekt u Hrvatskoj u koji su već implementirane EU direktive. Naime, u Hrvatskoj se transport plina već tretira kao energetska djelatnost za koju je nužna dozvola Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), a cijena te usluge regulirana je i određena u skladu s tarifnim sustavom.

Potvrdio je to i Branimir Horaček, ravnatelj HERA-e, koji je među ostalim govorio o njezinoj ulozi i nadležnosti dok je predstavnik MInistarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Boris Makšijan govorio o primjeni EU direktiva u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju iz Plinacra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙