FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katar stvara prvu međunarodnu energetsku burzu na Bliskom Istoku

DUBAI, 22. ožujka 2006. (Hina/Dpa) - Katar će uspostaviti međunarodnuenergetsku burzu, prvu takve vrste na Bliskom Istoku, izvijestila jekatarska novinska agencija.
DUBAI, 22. ožujka 2006. (Hina/Dpa) - Katar će uspostaviti međunarodnu energetsku burzu, prvu takve vrste na Bliskom Istoku, izvijestila je katarska novinska agencija.

Gulf Energy, globalni konzorcij konzultanata i ulagača specijaliziranih za energetiku, potpisao je s katarskom Upravom za financijski centar i Upravom za regulativu financijskog centra (QFCRA) memorandum o razumijevanju kojim se izražava namjera o uspostavi burze.

Po tom memorandumu, Uprava za financijski centar uspostavit će i razviti burzu dok će QFCRA biti nadležan za pripremu odgovarajućih procedura za burzovne organizacijske aktivnosti, specijalizirane za trgovinu energetskim industrijskim proizvodima.

Katarski ministar gospodarstva i trgovine i predsjedatelj odbora katarske uprave za financijski centar šeik Muhamed bin Ahmad bin Jassem al-Thani izjavio je u službenom priopćenju da burza predstavlja važan korak u planu te zemlje da do 2010. postane jedna od najvećih izvoznica ukapljenog prirodnog plina.

Očekuje se da će burza biti uspostavljena kao sastavni dio projekta 'Energetskog grada' u Kataru, prvog projekta Gulf Energyja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙