FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o sigurnosno -obavještajnom sustavu

ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski će sabor sjednicu sutranastaviti raspravom o prijedlogu zakona o sigurnosno- obavještajnomsustavu, a pred zastupnicima će se naći i SDP-ov prijedlog oiskazivanju nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu.
ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatski će sabor sjednicu sutra nastaviti raspravom o prijedlogu zakona o sigurnosno- obavještajnom sustavu, a pred zastupnicima će se naći i SDP-ov prijedlog o iskazivanju nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu.

Vlada predlaže da poslove civilne obavještajne službe umjesto dviju - Obavještajne agencije i POA-e obavlja jedna, Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), dok bi poslove vojne obavještajne službe obavljala Vojna sigurnosno-obavještajna agencija (VSOA).

Prema prijedlogu, rad sigurnosno-obavještajnih agencija nadzirao bi, kao i dosad, Hrvatski sabor, predsjednik Republike, Vlada, Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost i Vijeće za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi.

Parlamentarni nadzor predviđa i nadzor putem Odbora za nacionalnu sigurnost koji bi mogao obaviti i neposredan nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. Tim bi odborom predsjedao zastupnik iz najveće oporbene stranke, ali od sljedećih parlamentarnih izbora.

Pred saborskim zastupnicima trebao bi se naći i SDP-ov prijedlog o iskazivanju nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu. Potpredsjednika Vlade SDP proziva za nezakonito i štetno pogodovanje holdinzima SN i DOM pri sklapanju sporazuma o prodaji kontrolnog paketa dionica Liburnija Rivijera hotela.

Zastupnici će glasati o tome da na temelju provedene prethodne rasprave Vlada izradi prijedlog strategije razvitka zdravstva za prvo čitanje za novu sjednicu koja će biti početkom svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙