FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o HSP-ovim dopunama Zakona o reviziji privatizacije

ZAGREB, 21. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 19. sjednicunastaviti raspravom o HSP-ovu prijedlogu dopuna Zakona o revizijipretvorbe i privatizacije, kojim bi se Vladu obvezalo na pokretanjepostupka proglašavanja pravno ništavnim svakog pojedinačnog slučajapretvorbe i privatizacije provedene na nezakonit način.
ZAGREB, 21. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 19. sjednicu nastaviti raspravom o HSP-ovu prijedlogu dopuna Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije, kojim bi se Vladu obvezalo na pokretanje postupka proglašavanja pravno ništavnim svakog pojedinačnog slučaja pretvorbe i privatizacije provedene na nezakonit način.

'Pravaši' zakonskim dopunama predlažu ukidanje instituta zastare za nezakonito stjecanje imovine u pretvorbi i privatizaciji, te otvaranje novoga roka za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka revizije pretvorbe i privatizacije.

Vlada ne prihvaća HSP-ov prijedlog, obrazlažući svoju odluku na način da važeći zakoni već reguliraju tko i na temelju čega može ništavnima proglasiti odluke, pa i one vezane uz pretvorbu i privatizaciju, kao i tko (nadležno tijelo za reviziju) može pokrenuti postupak revizije.

Banski dvori ne prihvaćaju prijedlog ukidanja zastare, jer bi to, upozoravaju, unijelo dozu pravne nesigurnosti u cijeli pravni sustav, budući da se zastara u pravilu ukida samo za određene oblike najtežih kaznenih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙