FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja o Zakonu o registriranom partnerstvu

ZAGREB, 16. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 19.sjednicu nastaviti danas započetom pojedinačnom raspravom o prijedloguzakona o registriranom partnerstvu koji su predložili SDP-ovac ŠimeLučin i nezavisni zastupnik Ivo Banac.
ZAGREB, 16. ožujka 2006. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 19. sjednicu nastaviti danas započetom pojedinačnom raspravom o prijedlogu zakona o registriranom partnerstvu koji su predložili SDP-ovac Šime Lučin i nezavisni zastupnik Ivo Banac.

Zakonom se predlaže proširenje prava izvanbračnih i istospolnih zajednica kako bi mogle ostvarivati više prava koja imaju bračne zajednice, poput prava na nasljeđivanje, prava iz zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, imovinsko-pravnih odnosa, socijalne sigurnosti, itd.

No, zakonom se predviđa i mogućnost da istospolne zajednice mogu udomljavati djecu, čemu se većina saborskih klubova i zastupnika žestoko protivi.

Zastupnici bi zatim trebali nastaviti raspravljati o niz oporbenih zakonskih prijedloga, a prvi je HSP-ov prijedlog dopuna Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije.

HSP-ovci tim zakonskim dopunama od Vlade traže da pravno ništavnim proglasi svaki slučaj nezakonito provedenog postupka pretvorbe i privatizacije, predlažu ukidanju instituta zastare te otvaranje novoga roka za podnošenje zahtjeva za reviziju privatizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙