FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o udžbenicima za osnovnu i srednju školu

ZAGREB, 22. ožujka (Hina) - Hrvatski će sabor u sutrašnjem nastavkuzasjedanja razmotriti konačni prijedlog zakona o udžbenicima zaosnovnu i srednju školu kojim Vlada želi postići da udžbenici budubolji, a školske torbe lakše.
ZAGREB, 22. ožujka (Hina) - Hrvatski će sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja razmotriti konačni prijedlog zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu kojim Vlada želi postići da udžbenici budu bolji, a školske torbe lakše.

Kako bi smanjila broj udžbenika po nastavnom programu i iz kataloga izbacila loše udžbenike i udžbenike s netočnim i zastarjelim podatcima, Vlada predlaže nov postupak njihova odobravanja.

Prihvati li Sabor taj zakonski prijedlog, ubuduće će se po nastavnom predmetu moći upotrijebiti najviše tri udžbenika za koje se škole odluče u najvećem postotku, ne manjem od 10 posto.

Predviđa se i mogućnost povlačenja iz uporabe udžbenika s netočnim i zastarjelim podatcima te da budu propisane zadaće svih sudionika u postupku odobravanja i izbora udžbenika, od nakladnika i resornog ministra do učitelja.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavio je da će zastupnici sutra zasjedati do 22 sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙