FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božidar Kalmeta na Pelješcu i Korčuli

DUBROVNIK, 25. ožujka 2006. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta sa suradnicima boravi danas na Pelješcu iKorčuli.
DUBROVNIK, 25. ožujka 2006. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sa suradnicima boravi danas na Pelješcu i Korčuli.

On je najprije jutros u mjestu Putnikoviću svečano otvorio novu zgradu područne Osnovne škole koja djeluje pri Osnovnoj školi Janjina. U njezinu izgradnju uloženo je 4,5 milijuna kuna koje su osigurali Dubrovačko-neretvanska županija i općina Ston. Četrdesetak učenika dobilo je pet učionica, kabinet za praktičnu nastavu, knjižnicu i druge prostorije, a u zgradu je uvedeno i centralno grijanje.

Nakon otvaranja škole Božidar Kalmeta u Stonu se sastao s pelješkim vinarima i školjkarima te je tom prigodom najavio ulaganja u nekoliko kapitalnih projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Ono što bih posebno izdvojio, naglasio je Kalmeta, pitanje je mosta Pelješac-kopno, državnih cesta preko Pelješca i obnova ceste od Stona do Dubrovnika. Najavio je i otvaranje trajektnog pristaništa u Prapratnom u koje je uloženo 25 milijuna kuna, što bi trebalo uslijediti za desetak dana.

Tijekom popodneva ministar Kalmeta položit će temeljni kamen za izgradnju športske dvorane Osnovne i Srednje škole u Veloj Luci u koju će biti uloženo 20 milijuna i 550 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙