FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat poziva Mesića da odustane od posjeta Hrvatskom vojnom učilištu za vrijeme štrajka

ZAGREB, 27. veljače 2006. (Hina) -
ZAGREB, 27. veljače 2006. (Hina) -

Sindikat državnih službenika i namještenika pozvao je danas predsjednika Republike Stjepana Mesića da odustane od sutrašnjeg posjeta Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", kako bi se službenici i namještenici pripadnici Oružanih snaga (OSRH) mogli priključiti štrajku sindikata državnih službi.

Mesićevim posjetom to bi bilo otežano, jer je, kako ističu sindikati, protokolom planiran svečani domjenak u krugu učilišta, pri čemu se računa na pojačani rad kuhinje i poslužnog osoblja - državnih namještenika.

Ako baš nikako ne može odustati od dogovorenog posjeta Učilištu, sindikat moli predsjednika da sa sobom ponese sendvič, a umjesto domjenka porazgovara sa službenicima i namještenicima o zbrinjavanju njih 4.000 kojima prijeti otkaz u sklopu preustroja OSRH ili izdvajanja Službe za gospodarenje nekretninama.

Sindikat smatra da bi Mesić trebao imati razumijevanja za sindikalne zahtjeve za većim plaćama državnih službenika i namještenika, jer je on čak i prije ministra financija Ivana Šukera pronašao način kako da poveća plaće zaposlenih u Uredu Predsjednika.

Sindikat državnih službenika i namještenika ocjenjuje da osim Predsjednika Republike i ministra financija u državnoj upravi nema dovoljno jakih dužnosnika koji bi progurali veće plaće za "svoje" službenike, pa to umjesto njih moraju činiti sindikati državnih službi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙