FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Malta Independent - posjet ministrice potvrdio odlične odnose

ZAGREB, 7. ožujka 2006. (Hina) - Malteški ministar vanjskih poslovaMichael Frendo i hrvatska ministrica vanjskih poslova KolindaGrabar-Kitarović obvezali su se na poboljšanje postojeće odličnesuradnje dviju zemalja, piše u utorak Malta Independent u povoduslužbenog posjeta hrvatske ministrice vanjskih poslova i europskihintegracija Malti.
ZAGREB, 7. ožujka 2006. (Hina) - Malteški ministar vanjskih poslova Michael Frendo i hrvatska ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović obvezali su se na poboljšanje postojeće odlične suradnje dviju zemalja, piše u utorak Malta Independent u povodu službenog posjeta hrvatske ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Malti.

Frendo je, piše list, kazao kako je Malta zadovoljna što je Hrvatska zatražila članstvo u EU dodajući da je njegova zemlja bila jedna od onih koje su se snažno zalagale za početak pregovora s Hrvatskom.

Malteški ministar kazao je kako je tijekom razgovora s Grabar-Kitarović razmotreno i pitanje ilegalne imigracije. Tim povodom, suglasili su se oko potrebe daljnje suradnje na ovom pitanju a suglasili su se da je potrebna i međunarodna suradnja u rješavanju tog problema.

Tijekom posjeta potpisan je i protokol o produbljivanju suradnje dvaju ministarstava.

Grabar-Kitarović iskazala je interes za ustupke koje je Malta dobila u procesu pregovora o članstvu u EU, posebno po pitanju migracije radne snage i prodaje svojih nekretnina.

Dvoje ministara istaknuli su kao moguća područja poboljšanja gospodarske suradnje turizam, kao i informatiku i komunikacijsku tehnologiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙