FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni dvodnevni pregovori Rusije i Irana

ZAGREB/MOSKVA, 21. veljače 2006. (Hina) - Ruski i iranski dužnosnicizavršili su u utorak dvodnevne pregovore o prijedlogu Rusije daobogaćuje uran za Teheran bez znakova napretka, ali će se pregovorinastaviti u Iranu, javili su ruski mediji.
ZAGREB/MOSKVA, 21. veljače 2006. (Hina) - Ruski i iranski dužnosnici završili su u utorak dvodnevne pregovore o prijedlogu Rusije da obogaćuje uran za Teheran bez znakova napretka, ali će se pregovori nastaviti u Iranu, javili su ruski mediji.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov naglasio da se pregovori nastavljaju. "Bio bih oprezan glede korištenja termina 'neuspjeh' ili 'nazadovanje' dok pregovori traju", rekao je Lavrov, a prenijeli su mediji.

Čelnik ruske Agencije za atomsku energiju Sergej Kirijenko otputovat će u posjet Iranu u četvrtak zbog daljnjih razgovora koji se smatraju posljednjom šansom Irana da izbjegne međunarodne sankcije zbog sumnje da želi izraditi nuklearno oružje.

"Rusija čini sve kako bi Iran dobio mogućnost izlaza iz složene situacije mirnim, konstruktivnim putem. U Iranu će se nastaviti pregovori za obogaćenje urana na teritoriju Ruske Federacije", rekao je Kirijenko novinarima u utorak, a prenijela je RIA Novosti.

Lavrov je rekao nakon razgovora u ponedjeljak da bi Iran trebao obnoviti moratorij na obogaćenje urana, koji je prekinuo prošlog mjeseca, i ublažiti zabrinutost međunarodne zajednice oko svojih nuklearnih aktivnosti kako bi izbjegao intervenciju Vijeća sigurnosti UN-a.

Čelnik iranskog izaslanstva Ali Hosseinitash kazao je u telefonskoj izjavi za iransku državnu televiziju iz Moskve da su razgovori bili pozitivni i konstruktivni, te da će se oni nastaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙