FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iransko izaslanstvo u Rusiji 16. veljače

MOSKVA, 8. veljače 2006. (Hina/AP) - Zamjenik šefa iranskogNacionalnog vijeća sigurnosti Javad Vaedi predvodit će izaslanstvo 16.veljače u Moskvi gdje će se razgovarati o ruskom prijedlogu ozajedničkom projektu obogaćivanja urana, javlja u srijedu agencijaItar Tass.
MOSKVA, 8. veljače 2006. (Hina/AP) - Zamjenik šefa iranskog Nacionalnog vijeća sigurnosti Javad Vaedi predvodit će izaslanstvo 16. veljače u Moskvi gdje će se razgovarati o ruskom prijedlogu o zajedničkom projektu obogaćivanja urana, javlja u srijedu agencija Itar Tass.

Prijedlog Moskve da se iransko obogaćivanje urana prebaci u Rusiju podržale su SAD i EU kao način dodatnog nadgledanja iranskog korištenja atomskog goriva i smanjenja međunarodne sumnjičavosti da službeni Teheran koristi svoj nuklearni program za proizvodnju oružja.

Sergej Kirijenko, šef ruske agencije za atomsku energiju, kazao je da Iran može biti sudionik u tom projektu, ali "neće imati pristupa nuklearnim tehnologijama", prenosi Itar Tass.

Vaedi će predvoditi pregovore s iranske strane 16. veljače, dodaje Itar Tass pozivajući se na izvore u ruskom veleposlanstvu u Teheranu.

Nitko u ruskom ministarstvu vanjskih poslova nije mogao potvrditi ovu informaciju. Kirijenko bi trebao otputovati u Iran 23. veljače kada će posjetiti nuklearno postrojenje Bushehr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙