FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: Iran zatražio prebacivanje razgovora na 20. veljače

ZAGREB, 14. veljače 2006. (Hina) - Rusko ministarstvo vanjskih poslovapriopćilo je u utorak da je Iran zatražio da se nuklearni razgovoriplanirani za četvrtak prebace na 20. veljače, javili su ruski mediji.
ZAGREB, 14. veljače 2006. (Hina) - Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u utorak da je Iran zatražio da se nuklearni razgovori planirani za četvrtak prebace na 20. veljače, javili su ruski mediji.

"Ruska strana trenutačno razmatra je li taj datum prihvatljiv", rekao je glasnogovornik ministarstva Mihail Kaminin, a prenijela je RIA Novosti.

Teheran je objavio u ponedjeljak da će odgoditi razgovore predviđene za 16. veljače, a Kaminin je potvrdio da je Iran zatražio od Rusije da razgovori budu odgođeni zbog tehničkih razloga.

Rusija je predložila Iranu da spor s međunarodnom zajednicom oko programa obogaćivanja urana riješi tako što će obogaćivanje provesti u Rusiji i tako pokazati da nema namjere taj uran koristiti u vojne svrhe.

Iranski ministar vanjskih poslova Manouchehr Mottaki izjavio je na konferenciji za novinare u glavnom armenskom gradu Jerevanu da je ruska ponuda još uvijek vrijedna pažnje.

"Iransko vodstvo posvećuje ozbiljnu pažnju prijedlogu Rusije da obogaćuje uran na njezinom teritoriju", kazao je.

Inače, Teheran je u utorak potvrdio da je nastavio s obogaćivanjem urana, procesom za koji Zapad strahuje da bi mogao biti iskorišten za izradu nuklearnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙