FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran ozbiljno razmatra obogaćivanje urana s Rusijom

TEHERAN, 28. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Iranski ministar vanjskihposlova Manuchehr Mottaki izjavio je u subotu kako Iran ozbiljnorazmatra ruski prijedlog da se iranski uran obogaćuje u Rusiji.
TEHERAN, 28. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Iranski ministar vanjskih poslova Manuchehr Mottaki izjavio je u subotu kako Iran ozbiljno razmatra ruski prijedlog da se iranski uran obogaćuje u Rusiji.

"Još uvijek ozbiljno razmatramo ruski plan a razgovori o tome će se nastaviti 16. veljače u Moskvi", rekao je Mottaki na konferenciji za novinare u Teheranu.

Iran je na u odnosu na ruski plan izrazio različite reakcije, od toga da ga je ocijenio nezadovoljavajućim do toga da smatra kako je izvediv ali kao dodatna varijanta, no za sada se nije potpuno o njemu izjasnio.

Iran i Rusija su se "suglasili oko povećanja broja partnera na ovom projektu", rekao je Mottaki, no nije naveo o kojim je partnerima riječ.

Kina i Južno Afrička Republika, dva najveća iranska politička saveznika, mogući su partneri u ruskom projektu. Takva bi varijanta, nadaju se svjetski političari mogla aferu s iranskim nuklearnim programom izvući iz slijepe ulice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙