FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Nastavljeni rusko-iranski nuklearni pregovori

ZAGREB/MOSKVA, 21. veljače 2006. (Hina) - Rusko-iranski pregovori kojise vode u Moskvi iza zatvorenih vrata o ruskome planu prema kojemu bise na teritoriju Rusije provodio proces obogaćenja urana za Iran,nastavljeni su u utorak u glavnome ruskom gradu, dan nakon početnogkruga konzultacija koje nisu postigle značajniji napredak,izvijestila je agencija Itar-Tass.
ZAGREB/MOSKVA, 21. veljače 2006. (Hina) - Rusko-iranski pregovori koji se vode u Moskvi iza zatvorenih vrata o ruskome planu prema kojemu bi se na teritoriju Rusije provodio proces obogaćenja urana za Iran, nastavljeni su u utorak u glavnome ruskom gradu, dan nakon početnog kruga konzultacija koje nisu postigle značajniji napredak, izvijestila je agencija Itar-Tass.

Glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova Boris Malahov izjavio je kako se današnji sastanak odražava u zgradi ministarstva vanjskih poslova te da mu prisustvuju i stručnjaci, među kojima i oni iz ruske Agencije za nuklearnu energiju, prenosi agencija.

Prvi dan pregovora završio je u ponedjeljak navečer bez značajnijeg pomaka. Šef iranske diplomacije Manushehr Mottaki u utorak je rekao kako njegova zemlja ne namjerava više raspravljati o svom nuklearnom programu s europskom Trojkom (Njemačka, Francuska, Velika Britanija), već odvojeno s predstavnicima europskih zemalja, izvijestio je Associated press.

Prijedlog Moskve o obogaćivanju iranskog urana na ruskom teritoriju čini se jednom od posljednjih šansi da Iran izbjegne pokudu na predstojećem sastanku članova Međunarodne agencije za atomsku energiju 6. ožujka u Beču. Svrha plana što ga podupiru Europljani je omogućiti opskrbu Irana potrebnim gorivom za normalno funkcioniranje nuklearnih centrala u mirnodopske svrhe. Na taj bi način Zapad, u prvom redu Washington, koji sumnja da Teheran želi izraditi nuklearno oružje, bio razuvjeren da je to iranski cilj, prenosi France presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙