FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene nagrade Međunarodnog natjecanja "Mladi virtuozi - etide i skale"

ZAGREB, 19. veljače 2006. (Hina) - Pobjednica 12. međunarodnogaglasovirskog natjecanja "Mladi virtuozi - Etide i Skale" i dobitnicanagrade zagrebačke Gradske skupštine je Jelena Pavić, kojoj je nagradauručena na današnjoj prigodnoj svečanosti u Hrvatskome glazbenomzavodu.
ZAGREB, 19. veljače 2006. (Hina) - Pobjednica 12. međunarodnoga glasovirskog natjecanja "Mladi virtuozi - Etide i Skale" i dobitnica nagrade zagrebačke Gradske skupštine je Jelena Pavić, kojoj je nagrada uručena na današnjoj prigodnoj svečanosti u Hrvatskome glazbenom zavodu.

Organizator trodnevnoga Međunarodnoga glasovirskog natjecanja "Mladi virtuozi - Etide i Skale" je Glazbena škole Pavla Markovca, a natjecanju su se odazvali mladi glazbenici iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Lihtenštajna, Slovenije, BiH, Bugarske i Rumunjske.

Svrha tog natjecanja, čiji je pokrovitelj zagrebačka Gradska skupština, jest potaknuti učenike da provjere tehničko umijeće i hrvatske skladatelje na pisanje edukativnih forma, te upoznavanje nastavnika i razmjena pedagoških iskustava.

Uručujući nagrade, predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac istaknula je da to tradicionalno glazbeno natjecanje pridonosi širenju glazbenog znanja i kulture u Zagrebu i Hrvatskoj.

Na današnjoj svečanosti u dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda uručene su i nagrade u pet kategorija, a zatim je održan svečani koncert prvonagrađenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙