FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno glazbeno natjecanje "Mladi virtuozi - etide i skale"

ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Dvanaesto međunarodno natjecanje"Mladi virtuozi - etide i skale" za pijaniste, u organizaciji Glazbeneškole Pavao Markovac, otvoreno je poslijepodne u dvorani Češkognarodnog doma u Zagrebu.
ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Dvanaesto međunarodno natjecanje "Mladi virtuozi - etide i skale" za pijaniste, u organizaciji Glazbene škole Pavao Markovac, otvoreno je poslijepodne u dvorani Češkog narodnog doma u Zagrebu.

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Zagreba, a prijavila su se 64 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Lihtenštajna, Slovenije, BiH, Bugarske i Rumunjske.

Ravnatelj Glazbene škole Pavao Markovac Josip Vrbanec istaknuo je da je posebnost ovoga natjecanja njegov program, koji, uz ostalo, obuhvaća obveznu izvedbu skale, etide - studije hrvatskog skladatelja koja se piše za svako natjecanje, te po jedne etide njemačkog skladatelja Carla Czernyja i skladbe J. S. Bacha.

Za ovogodišnje natjecanje etidu - studiju skladala je mlada hrvatska autorica Sanja Drakulić.

Po Vrbančevim riječima, svrha je natjecanja potaknuti učenike u provjeri tehničkog umijeća te ih uvjeriti u opravdanost edukacije bez koje nije moguć daljnji napredak.

Natjecanje pridonosi i razmjeni pedagoških iskustava nastavnika.

Natjecanje završava u nedjelju podjelom nagrada i koncertom prvonagrađenih učenika u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Međunarodno natjecanje "Mladi virtuozi" utemeljeno je 1994. godine. Organizirano je tako da se jedne godine natjecanje provodi na violinskim skladbama, a druge na glasoviru.

Dvanaesto međunarodno natjecanje otvorio je potpredsjednik Skupštine grada Berislav Radić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙