FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković: Rok za izručenje Ratka Mladića kraj veljače

BEOGRAD, 17. veljače 2006. (Hina) - Rok koji je dobila Srbija zaizručenje haškog optuženika Ratka Mladića je kraj veljače, izjavio jeu petak u Beogradu ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore VukDrašković.
BEOGRAD, 17. veljače 2006. (Hina) - Rok koji je dobila Srbija za izručenje haškog optuženika Ratka Mladića je kraj veljače, izjavio je u petak u Beogradu ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković.

Izručenje Ratka Mladića je "uvjet svih uvjeta" za nastavak pregovora o pridruživanju državne zajednice SCG Europskoj uniji i pristupanje programu Partnerstvo za mir, kazao je Drašković nakon susreta s predsjedavajućim OESS-a, belgijskim ministrom vanjskih poslova Karelom de Guchtom u Beogradu.

Vlastima u Beogradu u četvrtak su i europski čelnici Olli Rehn, komesar za proširenje EU, i Jose Manuel Barosso, predsjednik Europske komisije, najavili da će izvješće ministrima EU krajem veljače biti negativno, ukoliko ne bude pune suradnje s Haškim sudom.

"Zanimaju nas djela, a ne samo riječi i to sad očekujemo od zemlje i njenih lidera", upozorio je Rehn u izjavi za beogradsku Televiziju B92 u četvrtak navečer.

"Sad trebamo shvatiti koliko nam je suradnja s Haškim sudom važna, sad je jasno koliko to može utjecati na ishod referenduma u Crnoj Gori, ali i na ugled zemlje, što je vrlo važno s obzirom na blizinu pregovora o statusu Kosova. Mislim da smo sada svi uvjereni da ta suradnja mora biti ostvarena, ali je sada tehničko pitanje da li je to moguće postići", izjavio je u petak Radiju B92 potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus, komentirajući razgovore s europskim čelnicima u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙